Studieklas | Wat doen we
21232
page-template-default,page,page-id-21232,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.3,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Wat doen we

Studieklas begeleidt leerlingen in het basis, voortgezet- en middelbaar onderwijs en biedt ondersteuning op maat ter verbetering van de individuele schoolprestaties. Bij ons kun je terecht voor bijles (alle schoolvakken), intensieve huiswerkbegeleiding, CITO/IEP/Route 8-training, examentraining en diverse workshops.

Leerlingen Basisschool

Studieklas begeleidt leerlingen in het Basisonderwijs onder andere op het gebied van taal, rekenen en studievaardigheden. Wij helpen leerlingen om de basisvaardigheden goed te leren beheersen, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Voor leerlingen met een achterstand bieden wij individuele bijles of bijles in kleine groepjes. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan taal- en rekenvaardigheden, zoals het metriek stelsel, verhoudingen, breuken en procenten, spelling, woordenschat, zinsontleding, begrijpend lezen en leesvaardigheden. Ook wordt geoefend met verhaaltjessommen.

 

Lees meer

Leerlingen Voortgezet Onderwijs

Jongeren in het Voortgezet Onderwijs hebben soms problemen met het maken van het huiswerk waardoor schoolresultaten, veelal onnodig, achteruit gaan. Meestal worden de problemen veroorzaakt door een gebrek aan planning, structuur en zelfdiscipline. Ook kan er sprake zijn van concentratieproblemen als gevolg van een onrustige omgeving of is er sprake van een gebrek aan motivatie. Anderen hebben een achterstand of een leerprobleem. Studieklas biedt passende naschoolse studiebegeleiding, waarbij in een rustige en transparante leeromgeving wordt gewerkt aan het verbeteren van de schoolprestaties.

Leer meer

CITO/IEP/Route 8-training

De uitslag van de doorstroomtoets vormt een steeds belangrijker onderdeel voor de toekomst van elk kind. Voor het behalen van een betere score is een goede voorbereiding noodzakelijk. Door deelname aan de extra intensieve CITO/IEP/Route 8-training ben je niet alleen goed voorbereid, maar het zal je ook helpen om ook daarna betere resultaten te halen. Heb je problemen met begrijpend lezen, spelling, woordenschat, zinsontleding, rekenen, verhaaltjes-sommen of studievaardigheden? Door deelname aan de extra intensieve CITO/IEP/Route 8-training ben je verzekerd van een goede en duurzame voorbereiding op de toetsen.

Lees meer